Fågelön.
Sydvästlig vind.
16-17c i vattnet.
Molningt med lite regn.

Började turen med en sväng förbi Blixtsport, beställde nå nya delar till min jerkrulle.
Å så vart de fett å olja för å smörja rullarna.. å nå lååånga jiggar att montera på Westins Jätte.

När jag va på väg därifrån så kom de in en kille å på nå sätt så börja vi prata om lax och hö fisket i havet/älven. Tydligen så ska de va rätt hett just nu, han tipsade om flera ställen han tyckte jag skulle prova. Skeddrag och spinnare körde dom med. Berättade om en polare till han som hade fått på en lax i älven nu som tömde hela rullen å stack.
Lite annat än våra slöa slemgurkor…

Nåja, iväg å hämta upp Slangen.
Vi fick i båten strax före 16 och började tuffa ut på vattnet, härligt de va me vågor igen, efter de senaste turerna där de på sin höjd ha vare nå krusningar på vattnet.
Nu va ne halvmeter höga vågor å mer ibland.

Blog Image

Ankrade som vanligt längst till vänster först och började dänga iväg våra Bullar, inte ett hugg… flyttade vidare efter kanten, 4 ankringar senare så kunde vi räkna ihop resultatet till 2st aborrar, inte riktigt vad vi hade satsat och hoppats på.

Nåja, vi va inte riktigt redo att ge upp än. Åkte tvärs över grundområdet och testade lite med poppers och Minnow Spoons, men de gav just inget. (förutom Slangen som tog en på kanske 1.5kg). Slet igång räsermotorn igen och började mata propellern full med växter, 5-10min senare så hade vi tage oss utanför grundområdet, slog av motorn och drev sakta i vinden (mot strömmen), kastade där vi kom åt mellan alla växter å stockar.

Blog Image

Plötsligt så va ne som om gäddorna hade vaknat från en 1000års dvala, på 30min så tog vi 8st, 90min senare så kunde vi räkna ihop till 26st, 2st över 4kg och de flesta kring 2kg. Då va ne dags å ge sig av, började va riktigt mörkt, svårt å se vars de va växter å inte.

Blog Image

Ryckfiskaren Slangen i farten.

.

Kom iland och gick för att hämta bilen medans Slangen började packa ur båten, men bilen ville inte starta, inte alls. Efter 10 försök att knuffa igång den och en timme senare så gav vi upp och ringde min syster som kom med sin bil så vi kunde dra igång den.
Fint me lite motion också… NOT.

.